Det er umuligt at starte en samtale om vin uden at inddrage det karakteristiske Rhône område. I forhold til Chateauneuf du Pape er det især det sydelige Rhône område, der har interesse. Her bliver der produceret vine, der lavet med det udgangspunkt, at de skal være toppen af poppen.

Rhône vine er altså helt unikke skabninger fra det franske land. Chateauneuf du Pape er bare en af de genialiteter, som området repræsenterer. Er det lidt svært at forstå omfanget af de vine, der bliver produceret i pågældende område? Så siger en historie, der har mere en 2000 år med sig i bagagen, at der bliver dyrket vindruer, så der kan skabes unikke vinoplevelser.

Kendetegn ved Chateauneuf du Pape

I Chateauneuf du Pape bliver der brugt op til 13 forskellige druesorter, der alle sammen er med til at skabe den unikke kombination, som giver fantastiske smagseksplosioner, når du smager på vinens aromatiske effekt. De er oftest meget afrundede, ligesom de er kraftige, markante og fyldige.

Det store vindruesortiment gør, at disse vintyper blive produceret med vidt forskellige grundlag. Dette gør, at den vintype har mulighed for at fange et bredt publikum, når det kommer til at tilfredsstille forskellige smagsløg. Der er til dem, der søger lette, kraftige, eksklusive, rige og lettere versioner.

Det betyder, at vinens alsidighed og fleksibilitet er en unik egenskab. Der er dog ingen tvivl om, at der stadig bliver arbejdet nøgternt med hver enkel drue, så smagskombinationen er af den absolut højeste kvalitet, når den bliver til vin.  

Tips og tricks til kvalitetsvinen

En kvalitetsvin som du kan opbevare over mange år, og som ikke svigter dig mere af den grund. Chateauneuf du Pape er vinen, som du kan tillade dig at gemme på over længere tid. Den vil stadig give dig en unik smag, når den åbnes.

Er dette tilfældet for dig? Så bør du læse følgende tips og tricks til at kunne værne om de kvalitetsvine, som du stifter bekendtskab med fra de franske vinmarker:

  • Sørg for, at du åbner den helt rigtige vin. Skal den drikkes til mad? Så er det absolut vigtigste for dig, at du finder en kombination, der spiller hinanden gode.
  • Husk at du med ekstra overskud, kan gøre vinoplevelsen ekstra intim og positiv. Det gør du gennem en præsentation af den vin, som du serverer. På den måde vil dit selskab kunne relatere til helhedsoplevelsen – som vin netop er.

Hvorfor er Rhône området unikt?

Det sydlige Rhône er dækket til med stenmaterialer, som er et vidundermiddel til at holde på den intense dagsvarme. Den varme kan de transmittere videre til plantelivet om natten. Det mest bemærkelsesværdige er tanken om, hvor meget arbejde der bliver lagt på de enkelte druers vækst i områder som Chateauneuf du Pape.

Her er der omkring 3000 hektar, der bliver dedikeret til vedligeholdelsen og dyrkningen af vinmarker. Her bliver de små runde frugter forvandlet ind til en syndig drikkelse, der nu er blevet en fransk klassiker på vinkortet mange steder rundt omkring i verden.

Comments are closed.