Når man bliver ældre, kan det blive udfordringerne at have sex, som man havde engang. For kroppen ændrer sig med alderen, det gælder både inden i kroppen, hormonelt, men også fysisk. Men selvom man bliver gammel, og ikke kan alt det, som man plejede, så bør man gøre det, man kan. Få også mere inspiration på denne her side.

Vær intim på andre måder

Hvis man ikke er i fysisk stand til at have sex med sin partner, så kan man godt være intim på andre måder. Bare det, at man ligger tæt sammen, kan give en skøn form for intimitet. Det kan også være massage på ryggen eller på fødderne. Og så stadig huske på, at kysse hinanden og kramme så ofte som muligt. Når man bliver ældre, går det ikke så hurtigt med at blive tændt, som da man var ung. Dog er man bedre til at nyde, end man var dengang.

Udfordringer for kvinder

Når man når overgangsalderen, så kan man opleve, at ens kønsdele ikke reagerer, som den plejer. Det mest normale, er at man bliver tør i skeden, hvilket kan være udfordrende, når man skal have sex. Dog kan man ty til glidecreme. Sørg for at dyrke motion og leve sundt. Bækkenbundsøvelser dagligt, er med til at holde skeden fugtig, og ellers godt med forspil inden sex, eventuelt i kombination med noget legetøj.

Udfordringer for mænd

Det er ikke unormalt, at når mænd kommer i overgangsalderen, at de kan have problemer med penisen. Derfor forekommer der ofte rejsningsproblemer. Det kan være et problem, når man har lyst til at have sex. Dog kan det hjælpe, at man ikke ryger, motionerer dagligt, og generelt har en sund levestil. Brug penisring, varm godt op inden sex kan også hjælpe. Hvis det er en generelt problem, kan potensfremmende medicin være en nødvendighed.

Author

Comments are closed.