Bamboo vægtede dyner bliver mere og mere populære i sengetøjsindustrien. Men hvad er det? Kender du din bambusvægtede dyne? Hvad kendetegner en god dyne, og hvorfor skal du bruge en sådan frem for en anden type dyne? Vi vil besvare disse spørgsmål og mange flere, når vi diskuterer fordelene ved at sove på en bambusvægtdyne.

Hvad bruger vi en dyne til?

En dyne er en tung dyne fyldt med dun, der bruges som sengetøj. Vi sover på den og dækker os selv med den for at holde os varme om natten, eller når vi tager en lur i nogle dele af verden, hvor temperaturen falder om natten. Ordet “dyne” kommer fra fransk og betyder “dun”.

Dun er den bløde, fluffy underpels, som vokser på gæs og andre vandfugle. Det er disse dun, der tidligere blev brugt til at fylde dyner og puder. I dag er de fleste dyner fyldt med et dunalternativ, som er en syntetisk fiber, der har de samme egenskaber som dun.

Bambus tyngdedyne

En tyngdedyne er ligesom en almindelig dyne, men forskellen til den almindelige så skaber tyngdedynen, sjovt nok, tyngde. Det vil sige, at tyngdedynen er tungere og skaber et pres på kroppen. Tanken kan virke skræmmende, men faktisk har det en god effekt på kroppen. Især på de menensker, som sover uroligt om natten og har tendens til at skabe ro og tryghed. Tyngdedynen kaldes også for kugledyne som et blevet populær på ganske kort tid i Danmark.

Bambus tyngdedyner er øko-certificeret og har små perler indsyet små firkanter. Presset fra dynen og kuglernes formåen til at finde de rette pladser, som gør, at de får trykket på nogle sanser og punkter på vores krop, som netop trykker de helt rigtige steder, som skaber den tryghed, som vi har brug for.

Bambus er i sig selv et meget miljøvenligt materiale, som også er ideelle til allergikere, og især børn kan have stor gavn af en bambus tyngdedyne.

Comments are closed.